Vis hvem du er med ditt profilbilde | Kolonihaven

Vis hvem du er med ditt profilbilde 

Vi vet hvor vanskelig det kan være å vise seg frem på riktig måte for å få kontakt. Derfor sørger vi for at du får et godt profilbilde som viser hvem du er. 

Enten du søker en ny kjæreste eller jobb er det viktig å vise frem hvem du er. Vi får alle et inntrykk av hvem noen er når vi ser en persons profil i sosiale medier, og de fleste av oss ønsker at dette skal være et positivt inntrykk. 

Vi i Kolonihaven har flere års erfaring med foto og vet hva som skal til for å vise deg fra din beste side. Først og fremst bør du tenke på hva som får deg til å stoppe opp før du sveiper eller scroller videre.

Hvorfor trenger du et godt profilbilde?

Førsteinntrykket er en av de viktigste årsakene til hvorfor du bør ha et godt profilbilde. Den samme regelen gjelder både for de som er på jobbjakt og for de som er på kjærestejakt: ikke bruk gamle bilder.

Dersom du er jobbsøker er det essensielt at du har et bilde som viser at du er en seriøs og hyggelig person som kan passe inn i teamet – det er ikke uten grunn at man anbefaler å ha et bilde på CV-en. 

Er du på jakt etter en ny partner er også førsteinntrykket viktig. Det er fort gjort å bli glemt eller avvist dersom bildet ditt ikke viser deg, eller du ikke har et bilde i det hele tatt. Du må vise ditt sanne ansikt på en troverdig måte. 

Dette kjennetegner et godt profilbilde

I teorien kan bruke hva slags bilde du vil som profilbilde. Likevel er det slik at noen bilder er mer egnet enn andre – dette har vi i Kolonihaven god erfaring med, og vi hjelper deg mer enn gjerne med å ta et godt profilbilde. Nedenfor kan du lese litt mer om hva som kjennetegner et godt profilbilde. .

profilbilde og portrettbilde av Erna Solberg

Vis frem ansiktet

Et profilbilde kan egentlig beskrives som et headshot, der utsnittet er fra skuldrene og opp. Bildet har nøytral bakgrunn og kameraets fokus er på deg og ansiktet ditt. Det er dette vi mener er noe av kjernen til et godt profilbilde – et bilde som viser frem ditt sanne ansikt.

Smil?

Det er ingen tvil om at vi får positive assosiasjoner til mennesker som smiler. Dette gjelder også på profilbilder, og av erfaring er de beste bildene av personer som smiler. Likevel – tenk på hva bildet skal brukes til og gjør det som føles naturlig. Profilbildet skal vise deg frem på en troverdig måte, så et unaturlig og påtvunget smil er heller ikke å anbefale.

Vi tar bildene for deg

Hvis du trenger hjelp til å få et godt profilbilde, har du kommet til rett sted! Vi har over 30 års erfaring innen fototeknikk og hjelper deg med å skaffe et nytt profilbilde. Vår visjon er å få deg til å stråle foran kamera! 

Vi mener at nøkkelen til suksess er god personkjemi og samarbeid. Vi sørger for at du føler deg trygg og komfortabel foran kameraet. 

Dette må du huske på før fotoshoot

Før du skal på fotoshoot er det noen ting du bør huske på før opptak. Under har vi samlet noen av det du bør tenke på før fotograferingen begynner. 

Hva skal bildet brukes til?

Først og fremst er det lurt å avgjøre hva bildet skal brukes til. Skal du bruke det for å søke jobb eller skal det brukes i en datingapp? Skal bildet kunne brukes på tvers av kanaler? Hva bildet skal brukes til påvirker type bilde og hva du eventuelt bør ha på deg. 

portrettbilde av dame

Hva slags bilder skal du ha?

Skal du kun ha et nytt headshot eller ønsker du flere ulike utsnitt og antrekk? Avklar hva slags bilder du ønsker. Ta kontakt med oss så setter vi sammen en bildepakke som dekker dine behov.

Klær og sminke

Vi anbefaler at du tar på deg nøytrale klær og sminke som du er komfortabel med. Dette gjør at du føler deg mer komfortabel foran kameraet når bildene tas, samtidig som klær og sminke ikke tar fokuset vekk fra deg og ansiktet ditt.

Få en skreddersydd fotopakke

Mange ønsker å få mer ut av en tur til fotografen enn bare ett bilde. Derfor tilbyr vi skreddersydde fotopakker, slik at du får akkurat de bildene du trenger. 

Du kan for eksempel få en pakke bestående av nye bilder, make-up-artist til fotoshooten, samt hjelp til å plukke ut de beste bildene du selv har fra tidligere og korrigering av disse.

Vår billigste fotopakke

Ønsker du en fotografering for ett enkelt profilbilde koster fotografering fra kr 1290,-.  Webfiler en inkludert

portrettbilde av dame

Book fotoshoot

Dersom du trenger et nytt profilbilde, er det bare å kontakte oss. Vi sørger for at en dyktig fotograf får deg til å blomstre foran kameraet. 

Kolonihaven har holdt på i over i 30 år og er et fellesskap av kreative sjeler med ulik erfaring og kompetanse. Vi gjør alt fra å ta enkle headshots til livesendinger fra vårt filmstudio. 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss på e-post: hyggeligpris@kolonihaven.no eller telefon: 22 36 03 00. Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor. Ta gjerne turen innom oss i Hausmannsgate 6 i Oslo. 

Velkommen til Kolonihaven!