Headshot | Kolonihaven

Headshot

Gode profilbilder er viktig for å gi et godt førsteinntrykk, enten det er for en potensiell kunde, nyansatte, intervju eller audition. Les mer om headshot her.

Skill deg ut i mengden

I møte med nye mennesker har vi kun noen få øyeblikk, faktisk bare noen få sekunder, på å gjøre et godt førsteinntrykk. Dette gjelder både for personer og bedrifter, og dine headshots kan virkelig få deg til å skille deg ut.

Headshots er relevant for enhver som ønsker å markedsføre eller profilere seg selv som en profesjonell aktør – enten som privatperson eller i sammenheng med næringslivet.

Hva er et headshot?

Brukt som en del av håpefulle skuespilleres CV for å skaffe seg roller, er et headshot et bilde av en person med nøytral bakgrunn. Fotografiet er kun fra skuldrene og opp, og målet er å vise hvem du er. For bedrifter handler det om å vise frem menneskene i bedriften, og skape et godt inntrykk for potensielle kunder, ansatte og samarbeidspartnere.

 

Nøytralt fotografi

Et headshot er et bilde av ansiktet ditt. Det skal være mot en nøytral bakgrunn, nettopp for å rette oppmerksomheten mot den som er avbildet. Det skal være mykt og bredt lys, som skaper lite skygge og kontraster slik at ansiktet kommer tydelig frem, og hverken klær eller sminke skal trekke fokuset vekk fra fjeset. Det er du som skal stråle!

Hva kan headshots brukes til?

Som nevnt passer et headshot for markedsføring av seg selv som person eller bedrift. Dette innebærer alt fra bedrifter som vil ha nye ansattbilder på nettsiden, bilder til sosiale medier som LinkedIn og for privatpersoner som trenger et nytt CV-bilde til jobbsøknadene sine. Kanskje ønsker du et nytt bilde til datingprofilen din?

Hvorfor bør du investere i et godt headshot? 

I tråd med å skape et godt førsteinntrykk, er det å ha et godt profilbilde, enten det er på datingprofilen eller hjemmesiden til bedriften, meget viktig. Et profesjonelt utført profilbilde gjør underverker for hvordan du fremstår. For eksempel vil nøytrale headshots i samme stil på bedriftens nettside skape et gjennomgående tydelig uttrykk for nettopp hvem dere er og hvilke mennesker som jobber i bedriften. Det skal få de ansatte og bedriften til å skinne.

Headshot vs. portrettbilde

Det er fort gjort å blande headshot og portrettbilde, men de to fotografitypene er ikke det samme. Mens et portrettbilde åpner for kreativ utfoldelse i plassering av personen og lyssetting, har headshot relativt faste rammer for utsnitt og lys.

Dette må du huske på før en fotoshoot

Når du skal fotograferes for et headshot er det noen ting du må huske på. Først og fremst er det viktig at du har på nøytrale klær. Det vil si at du bør unngå klær i sterke farger, mønster, trykk eller andre elementer som kan forstyrre inntrykket av deg. En skjorte eller nøytral genser passer fint. Det er personen i bildet som skal være blikkfanget.

 

 

Dersom du bruker sminke anbefaler vi at det er med et nøytralt uttrykk. Dette er for å få frem hvem du er med ditt ekte ansikt, fremfor å skape en sterkt stilisert fremtoning. Kolonihaven tilbyr hjelp fra en profesjonell makeupartist om du skulle ønske dette. Husk: Less is more.

Kolonihaven er din headshot-fotograf

Trenger du et nytt profilbilde til sosiale medier, eller trenger bedriften å oppdatere ansattbildene? Vi i Kolonihaven Studio hjelper dere med headshot-fotograferingen.

Hvordan foregår fotograferingen?

Enten fotograferingen foregår i vårt fotostudio eller i bedriftens egne lokaler med provisorisk fotostudio, setter vi av 5-10 minutter til fotografering av hver enkelt. Her blir du fotografert mot en nøytral bakgrunn som vi stiller med. Når fotoshooten er ferdig, velger vi det beste bildet sammen med deg, eller hver enkelt ansatt. Bildene sendes på e-post.

Hvordan foregår fotograferingen?

Enten fotograferingen foregår i vårt fotostudio eller i bedriftens egne lokaler med provisorisk fotostudio, setter vi av 5-10 minutter til fotografering av hver enkelt. Her blir du fotografert mot en nøytral bakgrunn som vi stiller med. Når fotoshooten er ferdig, velger vi det beste bildet sammen med deg, eller hver enkelt ansatt. Bildene sendes på e-post.

Hvor mye koster et headshot?

Pris for et headshot er fra kr 1 490,- uten redigering. Ønsker du redigering av bildefilen er prisen kr 1 990,-.

De aller fleste velger en utvidet pakkeløsning med flere bilder og antrekk når de først skal til fotografen. Dersom du ønsker at fotograferingen skal omfatte mer enn kun ett headshot, for eksempel helfigurbilder, er det bare å kontakte oss – så finner vi en fotopakke som passer deg.

Book fotoshoot i dag

Skal du eller bedriften din ha nye headshots kan du kontakte oss i Kolonihaven Studio. Vi er tilgjengelige på telefon: 22 36 03 00 og på e-post: hyggeligpris@kolonihaven.no

Vi holder til i Hausmanns gate 6 i Oslo, med kort avstand til kollektivt og gode parkeringsmuligheter. Kom gjerne innom for en prat om hvordan vi kan hjelpe deg!

Velkommen til Kolonihaven!