Våre priser | Kolonihaven

Våre priser


  • Musikere
  • Kultur
  • Reklame
  • Portretter

Hva koster en fotograf i dag?

Alle oppdrag vi påtar oss er regnet ut fra fotografens egen timespris. Unntaket er våre «faste produkter» hvor det er tilfeldig hvilken fotograf som gjør jobben. Personkjemi mellom deg og fotografen er ofte avgjørende for hvordan du slapper av, og føler deg komfortabel foran et kamera. Alle våre fotografer har sine «utrykk» og måter å jobbe på.

Går du til en Tesla-forhandler og ber om en Nissan Leaf, er det lurt å kartlegge hvilket behov du har for elbil først. Ergo, når det er snakk om større jobber, hvor vi vet at du som kunde også ber om pris fra uerfarne fotografer, så ønsker vi å møte deg først. Dette for å dele våre fotografiske erfaringer som kan hjelpe deg å behovsprøve bruk av en fotograf. Nestor CF er gjerne den som holder disse møtene.

Vi beregner alltid en oppstartspris med en påfølgende løpende timespris pr. påbegynte time. Reise, assistenter og utstyrsbruk kommer i tillegg. Noen fotografer har alt dette inkludert i sin timespris. Denne er da noe høyere, for å gjøre det lettere å kunne budsjettere en fastpris som er i henhold til ditt budsjett.

Originalbildene er priset pr. stk. I denne prisen inkluderer vi vårt etterarbeid. Etterarbeidet inkluderer sortering av bilder, produksjon av skissefiler for utvelgelse, kundekontakt, fremstilling av originaler og arkivering. Ved større jobber kan etterarbeidet faktureres på timesbasis.

De originalfilene vi leverer er i full oppløsning. Sammenlignet med andre fotografer i privatmarkedet som tar 3x vår printpris, tar vi mer betalt for det kreative etterarbeidet og følger markedets standardpriser for kvalitetsutkjøring på våre Epson-printere. Vi er for valgfrihet på dette området.

Forespør du mer enn 3 fotografer i Norge om pris på samme jobb, vil du kunne oppleve en prisforskjell på over 50%. De unge med mindre erfaring selger seg naturlig billigere inn, men når du kommer tilbake for å ta flere bilder eller gjøre etterbestillinger – har kanskje fotografen sluttet.

Fotograf CF-Wesenberg som grunnla Kolonihaven har holdt til i Hausmannsgate i 29 år, der han selv har 35 års fartstid som fotograf tross sin unge alder. Kolonihaven består i dag av en manager, 4 fotografer og en rekke frilansere, hvorav flere også jobber med video.

Det å finne riktig pris, handler om å finne riktig fotograf som du føler du kan stole på, og som leverer det du forventer, og litt til. Vår visjon er å få mennesker til å blomstre! Det gjelder spesielt deg som kunde av Kolonihaven.

Z

Før opptak


Under opptak

Etter opptak

Våre priser

Pakkeløsninger

Bruksrett