Bruksrett | Kolonihaven

Bruksrett

  • Musikere
  • Kultur
  • Reklame
  • Portretter

Bruk av bildene

Det du alltid kjøper av en fotograf er retten til å bruke bildet til et bestemt formål. Dette er definert i åndsverksloven. Når du ber om pris er det alltid lurt å ha tenkt gjennom på forhånd hva bildene skal brukes til. Rene portretter av deg råder du best over selv, men betaler din arbeidsgiver for fotograferingen, er det arbeidsgiver som bestemmer hva du kan bruke bildene til. Dette i henhold til den avtalen som er gjort med fotografen.

Fotografier som fotografen har tatt kan ikke brukes av tredjepart uten at dette er avklart på forhånd, med mindre det er kjøpt ut fri bruksrett på alle bildene vi leverer. I dette tilfelle vil prisen normalt bli noe høyere.

All bruk av bildene skal tagges med fotografens navn i henhold til åndsverksloven §3. Dette gjøres ved å sette på FOTO: Fotografensnavn/kolonihaven.no  Bilder som publiseres på web skal ha en skjult «embedded» link til kolonihaven.no  Ved publisering på Facebook tagges gjerne fotografen eller Kolonihavens sider direkte når bildet publiseres. Sistnevnte er ikke et krav, men vi setter umåtelig pris på at du gjør dette.

For privatpersoner gjelder samme regler, men vi legger ikke begrensing på hvordan du deler bilder av deg og dine på sosiale medier, eller velger å printe de ut. Vi anbefaler selvfølgelig at vi printer ut bildene for deg. Dette er beste garanti for at du får riktige farger og vår kvalitetssikring.

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Z

Før opptak


Under opptak

Etter opptak

Våre priser

Pakkeløsninger

Bruksrett