Praktisk info om video | Kolonihaven

DETTE BØR DU SETTE DEG INN I FØR OPPTAK

Har du stått alene foran et eller flere kamera tidligere?
Skal du bruke presentasjon, er det viktig å huske på at du er i et TV-studio og ikke på en scene eller i et møterom. Forbered deg mentalt på dette ved å snakke til deg selv foran et speil. Det er lett å bli overrasket av å se seg selv opptre uten et publikum som du kan få øyekontakt med.

FØR opptak /sending:

Vi trenger tid på å justere teknikken etter dine behov for å skape et best mulig levende bilde av deg. Du får på deg en mygg eller bøyle. Unngå derfor å ta med klær som «knitrer». Ta gjerne med alternativer i nøytrale farger og uten mønstre! Myggen festes i klærne og gjemmes bak ryggen din. Ledningene er sorte. Unngå derfor hvitt. 

Lydsjekk tar ca. 10 minutter. Kamerainnstilling tilpasset deg tar ca. 10 minutter. Du trenger også minst 10 minutter på å akklimatisere deg når du kommer. Det er viktig å normalisere pulsen og mentalt bevege deg inn i ditt fagområde og det du skal snakke om foran kamera.
Alle trenger makeover før de skal på TV. Ragnhild bruker 6 min på gutta og 12 min på jentene. 

Beregn derfor god tid. Kommer du til oss kl. 09:00 er vi klare til opptak/sending kl. 09:45-10:00.
Husk at vår oppgave er å gjøre deg trygg foran kamera.

Leser du opp direkte fra slidene i presentasjonen din? Hos oss kan du benytte teleprompter.
Det krever at du sender oss en ren tekstfil før sending, da denne må legges inn i teleprompteren. Du trenger å øve på bruke denne. En nybegynner trenger å sette av minimum 10 til 20 minutter. TIPS: Skriv inn i teksten at du skal «bytte slides», eller «trekk pusten nå» eller rett og slett «smil».

Presentasjoner
med mye tekst bør da lages på nytt. Når vi gjør opptak, blir skjermen med i bildet. Det er en fordel at du ikke står foran teksten i presentasjonen din. Bruk derfor stor, lesbar skrift og sentrer budskapet. Benytt bilder og farger. Gjerne farger som korresponderer med de klærne du har på deg. På denne måten skaper du visuell helhet. Vi kan dette, og hjelper deg gjerne med å bygge om og forenkle presentasjonen din slik at budskapet kommer tydelig frem.

Greenscreen og teleprompter blir mer og mer vanlig. Ganske enkelt fordi det gir mer fleksibilitet med tanke på å legge inn egne bakgrunner i ettertid. Det tar ca. 30 minutter å sette opp teleprompteren og lyssette deg vakkert, slik vi er best på å gjøre.

 

ETTER opptak/sending får du muligheten til å se og redigere resultatet. Det de fleste velger er at vi legger ut opptakene i en egen lukket løsning hvor du kan kommentere og markere hva du ønsker å legge på av tekst og ha klippet vekk.

På denne måten sparer vi tid og du penger hos vår klipper. Opptakene som kommer rett fra studio er nøytralt fargekorrigert. Vi kan i ettertid, i redigeringen, «grade» filmene. Det betyr at vi kan gi sluttresultatet en spesiell og egenartet farge-look.
Dette er standard prosedyre i all TV-produksjon som ikke sendes ut live.

Skal du lage video er det bare å ringe oss på 22 360 300

Vi er meget åpne på hvordan vi priser våre jobber for å gjøre det lettere for deg. Det som skiller oss ut fra andre som har mye god teknikk, er vår måte å jobbe nært og tett med de mennesker som kommer til oss. Vi ønsker faktisk at du skal lykkes og få en god opplevelse. CF-Wesenberg er også din coach med 32 års erfaring.

 

Se oss på Vimeo her