Bildebank | Kolonihaven

Bildebank

Mangler dere gode bilder til fri bruk? Da kan det være dere trenger en egen bildebank med egne unike bilder. Kontakt oss i dag for mer informasjon.

 

 

Med en gjennomført bildebank har dere gode, genuine bilder dere kan bruke til alt fra nettsider til presentasjoner. Vi i Kolonihaven hjelper dere med å ta profesjonelle bilder tilpasset deres brand.

Hva er en bildebank?

En bildebank kan defineres som samling av generiske, genuine og gode bilder som fungerer til alle formål, gjerne kalt stockfoto. Vi omtaler det som brandfoto, og sørger for at dere får en kolleksjon med bilder som samsvarer med deres designmal og brand.

bildebank

Det finnes mange bildebankløsninger i dag der bilder fritt kan brukes, helt gratis. Ulempen med slike løsninger er at de samme bildene brukes flere steder, og gjerne av flere ulike bedrifter. Dette gjør at bildene «brukes opp», og heller ikke er unike. I tillegg er de heller ikke tilpasset deres identitet og stil, noe som fort begrenser antall bilder du vil bruke, til tross for at disse løsningene har flere tusen bilder. 

En god bildebank skal formidle deres visuelle identitet, forsterke budskap og fungere som en kommunikasjonsbærer. Den skal inneholde bilder og video som kan brukes til mange forskjellige formål på ulike plattformer. En god bildebank består av flere gode bilder fra en eller flere situasjoner som sammen skaper dynamikk og helhet i budskapet som formidles – enten det er i en presentasjon, på en nettside eller et nyhetsbrev.

Eksempler på hva dere kan bruke bilder fra bildebank til:  

 • hjemmesider
 • artikler/blogginnlegg
 • presentasjoner
 • stillingsannonser
 • nyhetsbrev
 • visuell merkevarebygging
 • reklame og annonsering
bildebank

Slik jobber vi med bildebank

God planlegging er nøkkelen til suksess

En godt gjennomført bildebankløsning krever god planlegging og tett samarbeid mellom oss som fotografer og deg som kunde. Vi anbefaler derfor å gjennomføre et planleggingsmøte før fotoshoot, slik at vi får kartlagt hva slags type bilder dere vil ha, hva de skal brukes til, ønsket bildestil og designmal vi skal forholde oss til. Det er også viktig å ha en plan for ulike settinger som skal fotograferes og antall modeller som skal delta.

Setting og motiver

Under fotograferingen vil vi jobbe med det vi kaller settinger, altså ulike situasjoner. Hver setting åpner opp for situasjonsbilder med ulike motiver. En setting kan bestå av tre personer i et møterom, og ulike motiver av denne settingen kan være at alle prater sammen, en som presenterer noe for de andre, en intervjusituasjon og lignende. Vi fotograferer hvert motiv med flere eksponeringer, og sender bildene med de beste eksponeringene til dere. 

Eksakt hvor lang tid vi bruker på en setting påvirkes av antall modeller og antall motiver. Normalt bruker vi omtrent én time på én setting. På en dag der vi fotograferer på samme location kan vi klare mellom 5 og 9 settinger totalt.

Etter fotograferingen

Når alle bildene er tatt velger dere hvilke motiver dere vil ha. Dere får tilgang til en egen bildemappe med skissefiler dere velger fra. Deretter ferdigstiller vi bildene slik at fargetoner og stil tilsvarer deres identitet og eventuelle designmal.

I en setting med fem modeller klarer vi normalt å skape 6-8 motiver. Dere får tre eksponeringer per motiv, noe som da gir dere 18-24 konkrete bilder dere har fri bruksrett på.

behind the scenes bildebank

Hvor mye koster en bildebank-løsning? 

Hvor mye en bildebankløsning koster, påvirkes av en rekke faktorer som du kan se nedenfor. Alle våre jobber prises med en oppstartspris og en løpende timepris. 

 • Oppstart 2 timer: kr 9800,-
 • Løpende timepris: kr 4900,-
 • Pris per bildefil: kr 792,-
 • Honorarer til modeller og styling kommer i tillegg som engangskostnad

Ved større bestillinger kan vi benytte løpende timepris kr 1920,-.

Ta kontakt med oss for å få riktig pris på ditt oppdrag.

Video

Vi jobber ikke bare med å få deg til å stråle foran kameraet i stillbildeformat – vi jobber også med videoregi. Ettersom video er et viktig kommunikasjonsmiddel i dag kan vi også filme ulike situasjoner for dere. Dette gjør bildebanken komplett med miljøbilder, portrettbilder, pressebilder og ikke minst video som dere også kan ta i bruk når dere måtte ha behov for det. 

filmstudioet til Kolonihaven

Med erfarne fotografer og videofotografer sørger vi for at dere får gode, profesjonelle bilder dere kan bruke i kommunikasjonen deres. 

Våre fotografer gjør alle former for fotografering og jobber for å få dere til å stråle foran kamera.

Din fotograf i Oslo

Kolonihaven er en etablert fotograf i Oslo med over 30 års erfaring i bransjen. Vi består av dyktige fotografer- og videofotografer. Kjernen i vårt arbeid er godt samarbeid og nærhet med kunder og kollegaer, og vi jobber alltid for at dere skal blomstre foran kameraet og bli fornøyde med resultatene. 

Lurer du på noe? 

Hvis dere har spørsmål angående fotografering, location, planlegging eller andre ting kan du kontakte oss på e-post: hyggeligpris@kolonihaven.no eller telefon: 22 36 03 00. Vi ser frem til å høre fra dere!

Kolonihaven – din fotograf i Oslo!

kolonihaven team