Før opptak | Kolonihaven

Før opptak


  • Klær
  • Makeup
  • Bildestil
  • Ute eller inne

Hvilke klær?

Vi får naturlig nok mange spørsmål om hvilke type klær som egner seg til fotografering. Her gjelder én regel for alle: unngå klær med mye mønster og sterke farger. Når vi fotograferer, er det deg og ansiktet ditt vi liker å fokusere på. Dersom klærne trekker for mye oppmerksomhet, kan dette forstyrre for inntrykket av hvem du er. Se på bildeeksemplene her, så vil du forstå. 

Makeup eller ikke?

Makeup eller ikke? Vi anbefaler alltid en makeup-artist til gutta. Når du kommer til oss, er det som å være gjest på NRK eller TV2. Alle som går inn i et TV-studio får en enkel makeover før de går live. Jenter i alle aldre har ofte et annet forhold til dette med makeup enn gutta. 

Makeup-artistene vi bruker er 100% profesjonelle, og gir gjerne råd og tips mens de jobber. Det skjer noe magisk når du ser hvordan en proff hjelper deg til å skinne. Selvtilliten får en boost som gjør at du føler deg ekstra vel foran et kamera. Derfor anbefaler vi alltid å gå for denne muligheten.

Farger eller sort-hvitt?

Dette er spesielt viktig når mange ansatte skal fotograferes i farger. Uten makeup vil en nyansatt på vinteren ofte fremstå blekere enn en kollega vi fotografer om sommeren. Blir dette et kostnadsspørsmål, anbefaler vi fotografering i sort-hvitt.  Bildeeksemplene taler for seg selv.

Hvilken bildestil er det hensiktsmessig å bruke?

Fotografi er i dag din identitetsbærer. For en bedrift jobber vi med å visualisere bedriftens verdier. Vi liker å forholde oss til en designmal som inspirasjon, om denne finnes. Det vanlige er at vi sammen med kunden finner et bildestil som utgjør bedriftens visuelle utrykk når vi snakker om bruk av fotografi som kommunikasjonsbærer.

I mange tilfeller handler dette om din smak kombinert med vår lange erfaring på området. Vi vet ofte hva som fungerer, og hvorfor. Dette avklares best i et formøte, hvor vi diskuterer oppdraget og ser på den praktiske gjennomføringen. God planlegging vil alltid gi deg riktig pris. Pris handler igjen om tid og bruksrettigheter. Bruker du oss riktig! (?)

Bruksrett?

Et spørsmål vi ofte får er hva bildene kan brukes til. Vi pleier å si at dersom din arbeidsgiver betaler for fotograferingen, så er det opp til dem. 

Betaler du selv, så har du fri bruk av de bildene som viser deg slik du er. Mer om dette under våre priser og betingelser.

Z

Før opptak


Under opptak

Etter opptak

Våre priser

Pakkeløsninger

Bruksrett